Škodljivost anti-perspirantov, deodorantov

Priporočam uporabo sode bikarbone za deodorant. Učinek enkraten. Če želite da še diši, sodo nakapajte z nekaj kapljicami eteričnega olja (naravne dišave, nikakor sintetične!). Sodo enostavno nanesite kot puder, z blazinicami prstov, pod pazduho. Drži garantirano 24 ur, nikakršnega vonja. Primerno tudi za naprašitev nog, pri nagnjenosti k "vonjavam" ali v primeru slabih čevljev. Preizkušeno!

Gre za razlago, ki bi lahko pojasnila enega od vzrokov za pojav raka na dojki. Napisala jo je specialistka celične biologije Gabriela Casanova Larossa (Univerza v Urugvaju):

"Prisostvovala sem seminarju o raku na dojki, kjer sem postavila vprašanje, zakaj je pazduha najpogostejše mesto za razvoj raka na dojki.

Odgovora nisem dobila, pozneje pa je prišlo na moj naslov pismo, ki ga želim deliti z vsemi.

Glavni razlog za raka na dojki je ANTI-PERSPIRANT.

Največ proizvodov na tržišču je kombiniranih anti-perspirantov in deodorantov. Deodoranti niso toliko škodljivi. Preverite sestavo proizvoda, ki ga uporabljate! Če vsebuje ALUMIMIUM CHLORHYDRAT, ga takoj zavrzite! Najdite druge znamke, ki te kemikalije ne vsebujejo. Ima jih sprej DOVE!

Obrazložitev: samo nekaj delov našega organizma je sposobno iz organizma izločiti strupene snovi, recimo zadnji del kolena (pregib), del za ušesi, del med nogami in pazduha. Strupene snovi se izločajo skozi znojenje. Anti-perspiranti preprečujejo znojenje, zato se strupene snovi ne izločajo iz organizma, temveč nabirajo v limfnih žlezah pod roko. Najpogostejši vzrok raka na dojkah se nahaja v tem zgornjem delu dojke. Moški so manj izpostavljeni temu. Tudi če uporabljajo anti-perspirante, le-ti ostajajo na dlačicah in ne prodrejo tako-j v kožo.

Ženske, ki uporabljajo anti-perspirante takoj po depiliranju pazduh, so v še bolj riskantni skupini, saj skozi številne ranice, škodljive kemikalije prodrejo v telo še hitreje.

Informirajte o tem. Rak dojke dobiva alarmantno velike razsežnosti.