Humanoidi – Antropoidi

Iz knjige: SPoročilo človeštvu na razcepu poti

„Zdi se”, da smo, poleg tisočih raznovrstnih delitev, s katerimi smo kot človeška bitja izpostavljeni na tem planetu, v bistvu razdeljeni predvsem na dve vrsti:
Ljudje z dušo (poznani kot „sin človeški”, adamski ljudje ali humanoidi), in ljudje – brez duše („sin božji”, organski portali, pre-adamski ljudje ali antropoidi).

    Da bi objasnili pojem – „sin božji”, pre-adamski človek ali organski portal, je potrebno preučiti pojem psihopatije, z ozirom, da je psihopat (sociopat, psihosociopat) „karikatura” enega organskega portala (v vednost, ko karikatura samo poudarja določene, karakterne črte originala).

    Psihopatija je le eden primer, kako mentalni sklop antropoida lahko izgleda v svoji skrajnosti, vendar, da bi se razumel antropoid, moramo izvršiti vpogled v mentalni profil klasičnega psihopata. Mnogi ljudje si pod pojmom psihopata, avtomatsko zamišljajo nekega napadalca ali serijskega morilca, vendar v realnosti, večina psihopatov redko prihaja navzkriž z zakonom, lahko bi se reklo, da jih mnogi od njih pišejo – ustvarjajo. Ena skupnih lastnosti jim je obsesija, za izpostavljanje svojih stališč/mišljenj/iluzije drugim, da bi jih kontrolirali, ob sočasnem zavzemanju neprijateljskega odnosa, do vseh tistih, ki se z njimi ne strinjajo. (izvor:http://quantumfuture.net, povzeto, prirejeno)